23/4/14

Review - OLAY essentials Γαλάκτωμα Καθαρισμού

Γεια σας!

Σήμερα σας έχω ένα review. Αγόρασα το γαλάκτωμα καθαρισμού της Olay από το Σούπερ Μάρκετ γιατί ήθελα να αλλάξω τον τρόπο που καθαρίσω το πρόσωπό μου.

Μέχρι τώρα - και για πολύ καιρό - χρησιμοποιούσα το Beauty Bar σαπούνι της Dove. Έπλενα το πρόσωπό μου 2-3 φορές με το συγκεκριμένο σαπούνι χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια μου. Σκέφτηκα, όμως, ότι ίσως δεν είναι αρκετό για να αφαιρέσω ΟΛΟ το μεικαπ από πάνω μου. Επιπλέον, έχω κανονικό-ξηρό δέρμα και με το σαπούνι αυτό (παρόλο που είναι πολύ ενυδατικό) ξηραίνεται λίγο παραπάνω και μπορεί να ευθύνεται για τη συνέχιση της ακμής μου.
Είπα, λοιπόν, να αλλάξω "σύστημα" και να πάρω ένα ενυδατικό γαλάκτωμα, καθώς επίσης και μια βούρτσα καθαρισμού προσώπου. Σας την έχω δείξει εδώ. Πάμε να δούμε, όμως, το γαλάκτωμα:



Έρχεται σε ένα απλό, άσπρο, πλαστικό μπουκαλάκι των 200ml και κοστίζει 3,92 ευρώ στο σούπερ μάρκετ. Απευθύνεται σε κανονικά, ξηρά και μεικτά δέρματα και ισχυρίζεται ότι καθαρίζει αποτελεσματικά απομακρύνοντας υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων. Παρ' όλα αυτά στο ίδιο το μπουκαλάκι λέει:

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετέ τα καλά με νερό.

Δεν το είχα προσέξει, να σας πω την αλήθεια, όταν το αγόρασα. Χρειάζεται να αγοράσω ξεχωριστά ντεμακιγιάζ ματιών, κάτι που δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Τέλος πάντων.
Το γαλάκτωμα είναι λευκό και ελαφρώς παχύρρευστο. Δεν κάνει σχεδόν καθόλου σαπουνάδα, τουλάχιστον έτσι όπως το χρησιμοποιώ εγώ. Ένα αρνητικό είναι ότι μυρίζει λίγο έντονα. Δεν ξέρω αν θα βολέψει όσες είστε ευαίσθητες στα αρώματα. Εμένα μου αρέσει και δεν με ενοχλεί. Μυρίζει σαν σαμπουάν!

Ας προχωρήσουμε στον τρόπο χρήσης. Κάνουμε απαλό μασάζ με το γαλάκτωμα στο πρόσωπό μας και μετά το αφαιρούμε είτε με χλιαρό νερό, είτε με νωπό/στεγνό βαμβάκι. Εγώ, προσωπικά, πλένομαι δύο φορές με αυτό το γαλάκτωμα. Την πρώτη κάνω μασάζ σε όλο το πρόσωπο με τα χέρια, για να φύγουν τα πολλά πολλά και ξεπλένω. Την δεύτερη φορά χρησιμοποιώ τη βούρτσα καθαρισμού προσώπου, για να καθαρίσω σε βάθος την επιδερμίδα, με λίγο ακόμα από το γαλάκτωμα.



Το αποτέλεσμα είναι καλό. Εκτός του ότι κάνω απολέπιση με τη βούρτσα, το γαλάκτωμα καθαρίζει την επιδερμίδα μου, χωρίς να την ξηραίνει. Όταν ξεπλένομαι με νερό, νιώθω ότι υπάρχει κάτι ενυδατικό στο πρόσωπό μου. Σχεδόν λιπαρό, με την καλή έννοια (όσες έχουν ξηρό δέρμα, θα καταλάβουν). Δεν τραβάει το πρόσωπό μου όπως τραβούσε πολύ καιρό τώρα με τη χρήση του σαπουνιού της Dove. Αμέσως μετά, βάζω την ενυδατική μου.

Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένη με το συγκεκριμένο γαλάκτωμα της Olay. Δεν ξέρω για τα λιπαρά δέρματα, αλλά για τα ξηρά είναι ότι πρέπει! Επειδή, όμως, μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργια προϊόντα και να ψάχνω την τελειότητα, δεν ξέρω αν θα το ξανααγοράσω όταν μου τελειώσει.

Θετικά:
+ Ευχάριστη μυρωδιά
+ Ενυδατικό, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα
+ Πολύ καλή τιμή

Αρνητικά:
- Δεν χρησιμοποιείται στα μάτια
- Έντονη μυρωδιά


Θα το ξανααγόραζες;
Μάλλον όχι.


Αυτά από μένα! Αφήστε μου σχόλιο από κάτω λέγοντάς μου τις δικές σας εμπειρίες με καθαριστικά προσώπων. Έχετε βρει την τελειότητα;
Τα λέμε και πάλι σύντομα!

Lovely ♥ Reviews





10 σχόλια:

  1. εμενα δε μου εχουν ταιριαξει καθολου τα γαλακτωματα οποτε τα αποφευγω..την εχω καταβρει με τα νερακια micelaire..δοκιμασε καποιο και θα δεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το review! Εγώ χρησιμοποιώ το λάδι της Sephora για να αφαιρώ το μακιγιάζ μου και είναι καταπληκτικό! Αφαιρεί τα ΠΑΝΤΑ!!! Όσες στρώσεις μασκάρα και να έχω ακόμα και το αδιάβροχο gel liner. Αφήνει ελαφρώς την αίσθηση του λαδιού φυσικά αλλά μετά χρησιμοποιώ ένα scrub και δε μένει ούτε ίχνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μανία με τα προιοντα ντεμακιγιάζ! Εμένα δυστυχώς η επιδερμίδα μου είναι μικτή-λιπαρή και δεν ξέρω κατά πόσο θα μου ταιριάξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου γαλακτώματα , οπότε δεν ξέρω να σου προτείνω κάτι καλό! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέφτομαι ναν πάρω κάποιο απο τα "νεράκια" που κυκλοφορούν!

      Διαγραφή
  5. Τα είχα παλιά αλλά από τότε που εμφανίστηκαν τα νεράκια δεν τα έχω ξαναδοκιμάσει! και ούτε πρόκειται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...